Duurzaam

Investeren in een betere wereld

Pema Plastics investeert in een duurzame wereld . Plastic en duurzaamheid associeert u misschien niet snel met elkaar. Maar juist als kunststofproducent willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en een verschil maken. Zo dragen we bij aan een beter milieu en bent u als klant verzekerd van een maatschappelijk verantwoorde productkeuze.

Kunststof recyclen

Pema Plastics stimuleert een circulaire economie. Als klant kunt u de afkeurproducten binnen uw eigen assemblage- en/of productieproces verzamelen en kosteloos retour zenden naar Pema Plastics. We sorteren kunststof afval per type kunststof en bieden dit aan bij recyclebedrijven. Vervolgens verwerken zij het tot grondstoffen die opnieuw gebruikt kunnen worden. Zo houden we onze impact op het milieu minimaal.

Bioplastics

Het is mogelijk om bij ons producten te laten spuitgieten van biobased of bio-degredable kunststoffen. Oftewel: kunststoffen die gemaakt zijn van plantaardige biomassa en kuststoffen die biologisch afbreekbaar zijn, zoals polymeren van maïs, aardappel en thermoplastisch zetmeel.

Duurzame productielocatie

In 2020 bouwden we een nieuw pand waarmee we nu maar liefst 60% energie besparen. Dankzij een warmteterugwinsysteem verliezen we minder warmte en we kopen groene stroom in. Ook hebben we flink geïnvesteerd in ons elektrische machinepark. Door te automatiseren en efficiënter te produceren dankzij een ERP-systeem, besparen we ook in het productieproces energie én kosten.

Laat u adviseren

Wit u weten wat Pema Plastics voor uw product kan betekenen op het gebied van duurzaamheid? Of bent u benieuwd of bioplastics geschikt zijn voor uw productwens? Neem dan gerust contact met ons op.

Middelste Groes 24
5384 VV Heesch
Nederland

+31 (0)412 454508

 

info@pemaplastics.nl

www.pemaplastics.com